Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Titkosszolg. módszerek Kádár..
  2008-07-10 12:47:06, csütörtök
 
  Állambiztonsági jelentések nyíregyházi punkokról

A Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság 4. számú napi operatív információs jelentése
1982. május 13.

ER1 12-12
Andró-Vaskó Sándor Nyíregyháza, Szarvas u. 126. sz. alatti lakos, az Agydaganat UMCS együttes nevében levelet küldött a szegedi C.P.G. [!] együttesnek, melyet a szegedi ifjúsági ház igazgatója beszolgáltatott.
A levélben Andró közli, hogy egy Punk Front nevű önvédelmi szervezet megalakítását tervezi, amely szakszervezeti jelleggel működne. 1982 júliusára javasol egy találkozót, ahol közös kiáltványt fogalmaznának meg. Ehhez kéri a C.P.G. együttes aktív támogatását.
Megjegyzés:
Andró-Vaskó Sándor zavaros ideológiai nézetei miatt az elmúlt évben került látókörünkbe.
Intézkedés:
• Az együttes létszámának a megállapítására, magatartásuk, tevékenységük ellenőrzésére előzetes ellenőrzést vezettünk be.
• Az információról tájékoztatjuk a BM III/III-2. osztályt.2
Tordai Tibor r. százados
Dr. Koncz András r. alezredes13
főkapitány áb. helyettese
[ÁBTL 2.7.1. Szabolcs-Szatmár-4/1982.]
* * *
,,Pók Csaba" fedőnevű titkos megbízott jelentése
1982. november 10.
[...]4
[...]
Október elején hallottam, hogy az ,,Agydaganat" című együttes fellépett a Városmajori Műv. Házban, amely koncert botrányba fulladt, és kihívták a rendőrséget. Andró-Vaskó Sándor (Géza) a közönséget próbálta a rendőrök ellen hangolni. A Csicsó nevű srácot Andró név szerint pocskondiázta, és ezek ketten egymásnak is mentek. (Csicsó többszörösen büntetett előéletű, felesége Margit, aki esti tagozaton végzi a gyors- és gépíró iskolát.) Hallomásom szerint a kihívott járőr a Gézát a botrányos magatartása miatt megütötte.
[...]
Nyíregyháza, 1982. november 10.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. jelentése operatív értékű, intézkedést igényel. [...] Az Agydaganat együttesre keletkezett információ azt tükrözi, hogy Andró-Vaskó Sándor figyelmeztetése ellenére sem hagyott fel negatív megnyilvánulásaival, a rendezvényeiket botrányok követik. A városmajori rendezvényen tanúsított magatartásuk miatt szabálysértési eljárás indult ellenük. Pók Csaba fn. hálózat Andróék ellenőrzését közvetlenül tudja végezni, melyre feladatot is kapott. [...]
Intézkedés: [...]
• Az ,,Agydaganat" együttes tevékenységét, Andró magatartását a hálózat továbbra is ellenőrzi.
Feladat: [...]
• Lehetőségeihez mérten az Agydaganat együttes programjait kísérje figyelemmel, ellenőrizze tagjainak, főleg Andró-Vaskó, Mák Antal tevékenységét.
[...]
Találkozó: 1982. nov. 22-én
Czirják János5
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 11-12. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Dici Gábor" fedőnevű titkos megbízott jelentése
1982. november 10.
Szig. titkos!
[...]
Jelentés
A TK főiskolán6 barátom találkozott Ember Katalin II. évf. tört[énelem]-népm[űvelés] szakos hallgatóval, aki elmesélte barátomnak, hogy a ,,B Közép" nevű punk-együttes fellépése a városmajori művelődési házban kudarcba fulladt. Az együttes három tagból áll. Andró-Vaskó, az együttes vezetője közönségesen viselkedett. Embereket borított le az ülésről és köpködött. Magatartása elviselhetetlen volt. Volt egy számuk, melyben az értéktöbblet elméletet boncolgatták. A műv. ház vezetője a végső botrány elkerülése végett kihívta a rendőrséget. Andróék tervezték, hogy nov. 5-én fellépnek a [...]7 klubban, nov. 7-én pedig a nagykállói műv. otthonban. A TK főiskolán is szerettek volna egy bulit, de a TK közművelődési titkára elutasította őket. [...]
Barátomnak nem sikerült találkoznia a punk-együttes vezetőjével, Andró-Vaskóval, de lehetőséget fog teremteni, hogy személyesen beszél vele. [...]
Nyíregyháza, 1982. 11.10.
Dici Gábor
Értékelés:
A hálózattal okt. hóban vettem fel a kapcsolatot. Az elmúlt oktatási évben félévismétlő volt. Megállapodtunk, hogy - feladatként - Andró-Vaskó S. személyét és baráti körét ellenőrzi.
Feladata alapján szerezte információját. Az információ számunkra új adatokat szolgáltatott, valamint megerősíti korábbi ismereteinket. Andró eredeti tervéről nem mondott le. Továbbra is szervezi az együttest és kísérletet tesz a fellépésekre. Op. úton a zenekar fellépését erősen korlátoztuk. Az információ szerint az együttes a ,,B-közép" nevet vette fel. [...]
Intézkedés:
Andróékra vonatkozó részt kivonatoljuk és ,,F" dossziéjába lerakjuk. [...]
Feladat:
Személyesen vegye fel a kapcsolatot Andróval és tájékozódjon jövőbeni elképzeléseiről, szándékáról, továbbá hogyan ítéli meg a személyével szemben foganatosított intézkedéseket.
Találkozó:
1982. dec. 1-én 15 órakor Nyh. T. ponton.8 Rendkívüli esetben soron kívül bejelentkezik.
Somosi S. szds.9
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-40333. 18-19. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Dici Gábor" jelentése
1982. november 22.
Szig. titkos!
[...]
Jelentés
Ny[íregy]háza, 82. nov. 22.
Barátomnak sikerült találkoznia Andró-Vaskó Gézával, a B. Közép punk-együttes vezetőjével 1982. XI. hó 21-én vasárnap az Omnia presszóban. Géza elmondta, hogy ő nem tartja magát punknak. Ő csak lázad a jelenlegi társ.-i rendszer ellen. Rendszer nélküli társadalomra lázít. Nagy hatással van[nak] rá Bakunyin eszméi, mely szerint nem a tőke, a magántulajdon hibás mindenért, hanem az állam. Mert a szoc. rendszer egy ingoványon álló betonoszlop rendszere, mely hamarosan beszakad és maga alá temeti a társadalmat. Véleménye szerint, mint 1956-ban a rock and roll hozott egy új, lázadó ideológiát, úgy a punk is egy új nacionalista ideológiát hoz létre főleg az ifjúság körében. Amíg a szovjet hadsereg Magyarországon van, fegyverkezéssel harcolunk a békéért. Véleménye szerint a közeljövőben, ha a csepeli munkások és más ipari városok munkásai kimennek az utcára, akkor vér fog folyni, mint 56-ban. Ők a fiatalságot akarják megnyerni közegüknek. A hatalom, a jelenlegi vezetés ellen lázadnak. Szerinte, ha pártház ajtajára horogkeresztet rajzolna, az ugyanolyan jelkép lenne csak, mint a vörös csillag. Ettől még senki sem fasiszta. Elmondta, hogy mikor bevitték a rendőrségre, nyugati útlevelet ajánlottak fel neki, hogy menjen ki. De neki ez nem szándéka. Megpróbál gitárosával Pestre menni, mivel Szabolcsból ki van tiltva. Ő nem tud 8 órán keresztül egy gyárban dolgozni, mert akkor börtönben érzi magát. Van egy barátja Miskolcon, a Kovács Imre, akinek az anyja az LKM10-ben dolgozik és elmondta, hogy onnan sok munkást internáltak. Most dolgozta át József A. Hazám és Petőfi Sándor Talpra magyar c. versét. Véleménye szerint a szövegük nem azt fejezik ki, mint a címük. Most írta át Bertol [!] Brecht: Arthur Miller halála című drámát Adolf Hitler útja a koporsóig címmel. [...] Nézetei egyértelműen lázadó, rendszerellenes nézetek.
Nyíregyháza, 1982. 11. 22.
Dici Gábor
Értékelés:
A hálózattal a folyó oktatási évben okt. hó 7-én vettem fel a kapcsolatot. Feladatát végrehajtva szerzett információt Andróról, aki ,,F" dossziés személy. A jelentése alátámasztja Andró ellenséges magatartását, továbbá a fiatalok megnyerési törekvését, a társadalommal való szembefordításuk szándékát.
Adataink alapján Andróék magatartása fellépéseik alkalmával megbotránkoztató volt. Sor került rendőri beavatkozásra is. A művelődési házak nem vállalják értük a felelősséget, ezért nem járulnak hozzá fellépéseikhez. E körülmény készteti Andrót és Mák Antalt arra, hogy B[uda]pestre távozzanak, hogy az ellenőrzést jobban elkerüljék.
Intézkedés:
A jelentés másolatát anyagában elhelyezzük.
Feladat:
Vegyen részt a hétfői társ. tud.-i előadáson. Mélyítse el kapcsolatát Andróval és Béda Ferenccel.
Találkozó: 1982. dec. 1-én 10 órakor T. ponton. Rendkívüli esetben soron kívül bejelentkezik.
Somosi S. szds.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-40333. 20-21. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Pók Csaba" jelentése
1983. január 3.
Jelentés
83. 01. 02-án ismerősöm találkozott Andró-Vaskó Sándorral a Korzó presszóban. Andró elmondta, hogy 4-én Pestre megy dolgozni a MAHIR-hez, ahol Tóni is dolgozik. Andró azt mondta, hogy itt Nyíregyházán nem lehet kibontakozni, nincs kulturális élet, és ezt ő Pesten mind megtalálja, és Tónival zenekart is alakítanak. [...] Tóniék Nyíregyházán és környékén nem játszanak, a zenekaruk már nem ,,él".
[...]
Nyíregyháza, 1983. 01. 03.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. feladatát jól hajtotta végre. Az információ intézkedést igényel. Andró-Vaskó Sándor ,,F" [dossziés] személy az információ szerint Budapesten vállal munkát ill. zenekart akar létrehozni. Ha valóban Budapesten maradt, ellenőrzését megszervezzük. [...]
Intézkedés: [...]
• Andró-Vaskó Sándor és társai ellenőrzését Pók Csaba útján továbbra is végezzük, kivonatot készíttetek anyagába.
[...]
Feladat: [...]
• Tudja meg, hogy Andró-Vaskó S. valóban munkába állt-e a MAHIR-hoz, hol lakik.11
[...]
Találkozó: 1983. január 10.
Czirják János
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 17-18. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Pók Csaba" jelentése
1983. február 21.
[...]
Jelentés
83. febr. 9-én Hudák Sándor elmondta, hogy Tóni írt neki levelet, és azt írta, a zenekarban benne van Géza és még pesti srácok. A zenekart ,,Pofátlanok" névre keresztelték. Hudák nem tudja, kik a pestiek, nem ismeri őket. És feltehetőleg Tóni kollégája, Takács Csaba (H. Sarkantyú utca, Buús Béláék melletti lépcsőházban), ő lesz a menedzser. [...]
Galambos társaságban mondta, hogy a nyíregyházi fiatalok, akik Pesten dolgoznak, az Erzsébet híd mellett lévő Ikerpalota [Klotild palota] alatt lévő sörözőbe szoktak összejárni és találkozni [...]. Itt szoktak egymásnak üzeneteket hagyni.
Nyíregyháza, 1983. febr. 21.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. feladatát jól oldotta meg. Jelentése operatív értékű, intézkedést igényel. Andró-Vaskó Sándor és társai Budapesten újra zenekart akart alakítani. Információnk szerint Bp-en az Erzsébet híd közvetlen közelében egy sörözőbe járnak össze a Budapesten dolgozó nyíregyházi fiatalokkal. Az együttes tagja valamint a velük kapcsolatot tartó fiatalok társaságának ellenőrzése indokolt, megszervezésére intézkedtünk, saját hálózat valamint társ ÁB szerv útján. [...]
A Budapesten összejáró nyíregyházi fiatalok személyeinek behatárolása, tevékenységük megismerése céljából felutaztatjuk hálózatunkat, mivel e körben személye ismert, befogadják, bizalmukat élvezi.
Intézkedés:
• Andró-Vaskó Sándor és csoportjának ellenőrzését a Budapesti RFK III/III. Osztály, saját hálózatunk útján megszerveztük.
• [...]
• a Budapesten dolgozó nyíregyházi fiatalok tevékenységének, összejárásuk céljának megismerése céljából hálózatot utaztatunk fel.
Feladat:
• Andró-Vaskó Sándor és társaira vonatkozóan a hazautazó fiataloktól próbáljon ujjabb [!] információkat beszerezni. Tudja meg a szórakozóhely nevét, azt, hogy a társaság milyen napokon, időpontban látogatja.12
• [...]
Találkozó: 1983. február 28. Nyíregyháza T pont.
Czirják János
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 21-22. Kézzel írt eredeti. A dokumentum végén a következő megjegyzést olvasható: ,,A hálózatot utaztatni kell Bp-re a galerihez. III. 2. Szép alez."
* * *
Jelentés ,,Pók Csabával" tartott találkozóról
1983. április 25.
SZABOLCS-SZATMÁR MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG
III/III. OSZTÁLYA
SZIGORÚAN TITKOS!
TÁRGY: ,,PÓK CSABA" fn. hálózattal
megtartott találkozóról
JELENTÉS
Nyíregyháza, 1983. április 25.
Jelentem, hogy 1983. április 18-án ,,Pók Csaba" fn. tmb-vel találkozót tartottam, a találkozóra pontosan eljött, szóban az alábbiakat jelentette:
Ismerőseimmel együtt szórakoztunk a Korzó presszóban húsvéti ünnepek első napján. Odajött hozzánk Mák Antal nyíregyházi lakos, munkájáról, körülményeiről elmondta a következőket: ,,Jó körülmények között dolgozunk a MAHIR-nál, mint plakátragasztók. Andró-Vaskó Sándorral és három budapesti sráccal megalakítottuk a »Pofátlanok« nevű punk együttest. Budapesten a VIII. kerületi művelődési ház biztosít számunkra próbálási és fellépési lehetőséget. Már volt fellépésünk. 1983. május 8-án a budai Ifjúsági Parkban a Rolls nevű újhullámos együttessel fogunk fellépni." Gézával, mióta Budapestre mentek dolgozni, most találkoztam, most jöttek haza Nyíregyházára először, az ünnepek után utaznak vissza. [...]
Értékelés:
A tmb. szóban tett jelentése operatív értékű, intézkedést igényel. A ,,Pofátlanok" együttesre keletkezett információt a BRFK III/III. osztály útján ellenőrizzük, s az eredmény alapján tesszük meg a további intézkedést. [...]
Intézkedés:
• ,,Pofátlanok" együttesre keletkezett információról írásban tájékoztatjuk a BRFK III/III. osztályt további intézkedés megtétele céljából. Az információról kivonatot készítünk Andró-Vaskó Sándor ,,F" dossziés személy anyagába.
• [...]
Feladat:
• Andró-Vaskó Sándor és ,,Pofátlanok" nevű együttesről újabb információ jutna tudomásra, azt jelezze.
• [...]
Találkozó: 1983. április 25-én 10.00 órakor ,,T" ponton.
Czirják János r. főhadnagy
Láttam:
Szép Imre r. alezredes13 osztályvezető
Nyt. sz.: 7/93
Készült: 1 pld-ban ,,M" dosszié
1 pld. ,,F" dosszié (Andró)
Készít.: CzJ/Mné.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 29-30. Géppel írt tisztázat Czirják János és Szép Imre aláírásával.
* * *
,,Pók Csaba" jelentése
1983. május 9.
[...]
Társaságban szórakoztunk a Korzó presszóban 1983. máj. 13. este, és akkor találkoztunk Andró-Vaskó Sándorral, aki két lány társaságában jött be a Korzóba. Andró azt mondta, hogy beszélni akar barátommal. De nem kereste meg. Utána találkoztunk Tónival az Omniánál, aki elmondta, hogy a máj. 08-iki koncertjük a Rolls-szal a budai ifiparkban elmarad, mert a rendőrség nem engedi őket fellépni. Azt mondta, hogy a közeljövőben Miskolcon vagy Diósgyőrben a Rolls-szal fognak fellépni.14 [...]
83. máj. 9.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. feladatát jól oldotta meg, információja operatív ismereteinket bővíti. Intézkedésünkre a BRFK III/III. Osztály megakadályozta Andró-Vaskó Sándor és zenekarának fellépését. Andró V. S. a hálózat barátjával keresi a kapcsolatot. A hálózat nem tudja egyelőre, hogy mi célból, ennek kiderítésére feladatot kapott. [...]
Intézkedés:
• Andró-Vaskó S. ,,F" [dossziés] személyre keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába. Szóban tájékoztatom a Borsod Megyei RFK III/III. Osztályát.
• [...]
• a Budapesten dolgozó nyíregyházi fiatalok tevékenységének, összejárásuk céljának megismerése céljából hálózatot utaztatunk fel.
Feladat:
• [...]
• Andró-Vaskó Sándorról tudja meg, hogy barátját mi célból akarja megkeresni, miről akar vele beszélni.
Találkozó: 1983. május 16-án Nyíregyháza T pont.
Czirják János
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 33-34. Kézzel írt eredeti.
* * *
Jelentés ,,Pók Csabával" tartott találkozóról
1983. július 15.
SZABOLCS-SZATMÁR MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG
III/III. OSZTÁLYA
SZIGORÚAN TITKOS!
TÁRGY: ,,Pók Csaba" fn. tmb-vel megtartott
találkozóról
JELENTÉS
Nyíregyháza, 1983. július 15.
Jelentem, hogy a beütemezésnek megfelelően 1983. július 11-én ,,Pók Csaba" fn. tmb-vel a találkozót megtartottam, feladatával kapcsolatban szóban az alábbiakat jelentette:
Ismerősöm kb. egy hete találkozott MÁK ANTAL plakátragasztó nyíregyházi fiatallal. Nevezett ismerősömnek elmondta, hogy az IM-ben15 megjelent, hogy 1983. június 26-án a Budai Ifjúsági Parkban fognak szerepelni a ROLLS együttessel. Felutaztak az adott időpontban, de fellépésüket a rendőri szervek nem engedélyezték.16 [...]
ÉRTÉKELÉS:
A tmb. szóban tett jelentése operatív ismereteinket bővíti. A ,,Pofátlanok" együttes fellépéseit a BRFK III/III. Osztály útján megakadályoztuk. Az intézkedést az együttes tagjai közömbösen fogadták. Hálózatunknak jó lehetősége van az együttes ellenőrzésére. [...]
INTÉZKEDÉS:
A Pofátlanok együttesre keletkezett információról kivonatot készítünk Andró-Vaskó Sándor ,,F" dossziés személy anyagába. Hálózat útján Andrót és társait ellenőrizzük. [...]
FELADAT:
[...]
- Pofátlanok együttes tagjaival alkalomszerűen beszélgessen el, tájékozódjon, hogy terveznek-e fellépést. A szegedi C.P.G. [!] együttes fellépéseiről mi a véleményük.
Tájékozódjon a budapesti punk együttesek politikai kapcsolatáról,17 magatartásáról.
TALÁLKOZÓ:
1983. július 25-én Dózsa-lak fn. T lakásban
Czirják János r. fhdgy.
Láttam:
Szép Imre r. alezredes
osztályvezető
Nyt. sz.: 7/324
Készült: 1 pld-ban
Lerakva: ,,M" d.
Készít.: CJ/Iné.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 37-38. Géppel írt tisztázat Czirják János és Szép Imre aláírásával.
* * *
,,Pók Csaba" jelentése
1983. augusztus 8.
[...]
Ismerősöm találkozott vasárnap az Omniában Andró-Vaskó Gézával és Géza elújságolta, hogy már nem dolgozója a MAHIR-nek. Helyette az UTASELLÁTÓ-hoz ment dolgozni és a Szabolcs Expressen jár. Büfés. Dicsekedve mondta[:] ,,Megfogtam az Isten lábát." Ezt úgy érti, hogy nagyon jól keres. Ideiglenes lakását fenntartja Pesten, mert ehhez a munkahelyhez pesti lakás kell. Elmondta még, hogy a zenekaruk nem működik, mert nem kapnak fellépési lehetőséget. [...]
1983. aug. 8.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. jelentése operatív értékű, intézkedést igényel. Andró-Vaskó Sándor ,,F" [dossziés személy] munkahelyet változtatott, többet tartózkodik Nyíregyházán. A hálózatnak a célszemély ellenőrzésére lehetősége nőt[t], társaságban többet találkoznak, meglévő kapcsolatuk elmélyítésére törekedhet. Nevezett folyamatos ellenőrzésére a hálózat feladatot kapott. [...]
Intézkedés:
• Andró-Vaskó S.-ra keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába, a hálózat útján ellenőrizzük.
• [...]
Feladat:
• Tudja meg, hogy Andró-Vaskó Sándor Nyíregyházán hol tartózkodik, kikkel tart szorosabb kapcsolatot, mi célból.
• [...]
• Farkas Tibor diszkós a nyíregyházi szabad strand büfében minden héten péntek, szombat, vasárnap rendezvényt tart kb. 30 fiatal részére. A programot, az odajáró személyek magatartását, hangulatát ellenőrizze, op. szempontból érdekes dolgot tapasztal, azt jelenti.18
Találkozó: 1983. augusztus 22-én Dózsa lak fn. T-lakásban.
Czirják János
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 41-42. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Pók Csaba" jelentése
1983. szeptember 5.
[...]
Ismerősöm találkozott szerdán este Andró-Vaskó Sándorral (Géza) és érdeklődött Mák Tóni holléte felől, mert úgy rebesgették, hogy Tóni disszidált. Géza nem adott érdemleges választ, de utána találkoztak Tóni édesanyjával és a húgával, és ők azt mondták, Tóni írt Bécsből, tehát kint van Ausztriában. A képeslapon azt írta, hogy lágerben van, nem dolgozik, az ellátás (kaja, pénz) jó, Atlantic szappannal mosdik és ,,Fa" habfürdőben fürdik. A címét ismerősöm nem tudta és a disszidálási körülményeit sem. Disszidálási szándékáról még a legjobb barátai sem tudtak.
Egy másik ismerősöm elmondta, hogy Gézát mostanában Stüfivel látják együtt (Jereván, Omnia) utcán. Állítólag tanyát akarnak bérelni gazdálkodási céllal. Továbbá elmondta, hogy Géza útlevélkérelmet adott be, de elutasították, és meg akarja fellebbezni.19 Géza hangoztatta, hogy most már, ha csinál is zenekart, nem fog politizálni, mert ,,leszarja", és unja a házkutatást és a zaklatást, és biztos ezért nem kap útlevelet sem. Dolgozni akar, hogy pénze legyen, ezért feltehetően a mostani munkahelyét is otthagyja, ha sikerül neki ez a vállalkozás. Jelenleg idehaza (szüleinél) tartózkodik [...].
1983. 09. 05.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. feladatát jól hajtotta végre, információja operatív értékű, intézkedést igényel. Mák Antal a jelentés adatai alapján disszidált. Tájékoztatta hozzátartozóit, hogy nem tér haza. Az információról tájékoztatjuk a III/II. és Igrend. Osztályt
Andró-Vaskó Sándor Jugoszláviába akart utazni, kiutazását környezetében titkolta. Szervünk javaslatára a Nyíregyházi Városi és Járási Rendőrkapitányság Igrend. Oszt. az útlevélkérelmét elutasította, utazásból kizárta. Andró az elutasítást követően beszélt kiutazási szándékáról. Többet tartózkodik Nyíregyházán, a hálózatnak ellenőrzésére jó lehetősége van. [...]
Intézkedés:
• Mák Antalra keletkezett információt ellenőriztük, megállapítottuk, nyugati, szoc. országokba szóló érvényes útlevéllel nem rendelkezett, kiutazásának körülményei tisztázatlanok. Az információról írásban tájékoztatjuk a SZSZMRFK III/II. és Igazgatásrendészeti Osztályokat.
• Andró-Vaskó Gézára keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába. Pók Cs. hálózat útján ellenőrizzük.
• [...]
Feladat:
• Mák Antalnak próbálja megszerezni a külföldi címét, valamint kiutazási körülményeivel kapcsolatos információ jut tudomására, azt jelezze.
• Andró-Vaskó S. tevékenységét kísérje figyelemmel, ha munkahelyében, munkakörében változás áll be, valóban tanyát vásárol v[agy] bérel, tudja meg, hol és valóban gazdálkodási célra akarja felhasználni. A keletkezett adatokról tájékoztasson.
• [...]
Találkozó: 1983. szept. 19. Dózsa-lak fn. T-lakásban.
Czirják János fhgy.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 45-46. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Pók Csaba" jelentése
1983. szeptember 19.
[...]
Egyik ismerősömnek Andró-Vaskó Sándor (Géza) társaságban elmondta Mák Antal Nyíregyháza Széchenyi u. 20. sz. alatti lakos disszidálásának körülményeit: Tóninak Géza szerint érvényes piros útlevele volt, Jugoszlávián keresztül érvényes TRANZIT pecséttel. Géza szerint Tóni teljesen titokban [disszidált], úgy, hogy senki nem tudott szándékáról.
Andró különben egyelőre a tanyabérlésről lemondott, mert anyagi fedezete nem elég. Ellenben szándékában van Nyíregyházán zenekart alapítani, most azon fáradozik, hogy tagokat találjon. Különben mind a mai napig Nyíregyházán tartózkodik, táppénzen.
Nyíregyháza, 09. 19.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. jelentése op. ismereteinket bővíti. Mák Antallal kapcsolatos információt ellenőriztük, nyilvántartási adatok szerint érvényes útlevéllel nem rendelkezett. Kiutazásának körülményei ismeretlenek, hálózati úton erre vonatkozóan adatgyűjtést végzünk. Ez irányba Pók Csaba fn. hálózatnak jó lehetősége van, s feladatot kapott.
A hálózat jelentése szerint Andró-Vaskó S. Nyíregyházán újra zeneakart akar létrehozni. Az információt op. tiszt személyes adatgyűjtés útján keletkezett adatok is megerősítették. Tevékenységének ellenőrzését Pók Csaba hálózat útján végezzük.20

Intézkedés:
• Andró-Vaskó S. ,,F" [dossziés személyre] keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába, Pók Csaba tmb. útján ellenőrizzük.
• Mák Antalra keletkezett információról szóban tájékoztatjuk az SZSZMRFK Igrend. Oszt.
Feladat:
• Mák Antal disszidensnek tudja meg a külföldi címét, mivel foglalkozik, valamint kiutazásának körülményeire op. értékű adat jut tudomására, azt jelezze.21
• Ismerősei útján tudja meg Andró-Vaskó S. jelenlegi munkahelyén dolgozik-e továbbra is, Nyíregyházán milyen zenekart alakít, meg kik a tagjai, milyen zenei irányzatot képviselnek.22
• [...]
Találkozó: 1983. okt. 3-án Dózsa-lak fn. T-lakásban.
Czirják János
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 47-48. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Dici Gábor" jelentése
1983. október 10.
zig. titkos!
[...]
Jelentés
A főiskolán több barátommal beszélgettem, akik elmondták, hogy az utóbbi időben többször is látták a főiskolán Andró-Vaskó Gézát. [...]
Barátom a városmajori műv. házban beszélt Olgival, a vezetővel, aki elmondta, hogy van egy jó együttesük, és gyakran fellépnek ott. Sok iskolás eljár a koncertjükre, mert jól zenélnek. Olgi elmondta a barátomnak, hogy okt. 10-én Andró együttese fel fog lépni. Előtte Sugár András politikai estje lesz ott. [...]
Nyháza, 1983. okt. 10.
Dici Gábor
Értékelés:
A hálózat rendkívüli találkozó során készítette el op. értékű, több személyt érintő jelentését. Információit ált. jellegű feladatának végrehajtása során szerezte. Andró-Vaskó S. ismét kapcsolatokat épít ki a főiskolán. Ezirányú törekvését nem céltalanul teszi. A városmajori Műv. Házban történő fellépésével főleg fiatalkorú, periférikus egyéneket nyer meg. Sajátos politikai nézeteinek terjesztésével károsan befolyásolja, negatív irányba fordítja a fiatalok magatartását. [...]
Intézkedés:
1. 1.A jelentés Andró-Vaskó S.-ra vonatkozó részét kivonatoljuk, ,,F" dossziéjába elhelyezzük. Mozgását op. úton ellenőrizzük.
[...]
Feladat és találkozó időpontja a korábbi jelentésben rögzítve.
Somosi S. szds.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-40333. 38-40. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Simon Tibor" fedőnevű titkos megbízott jelentése
1983. október 18.
[...]
Az egyik ismerősöm, aki a SZÁÉV-nél23 dolgozik, elmondta, hogy náluk dolgozik egy tanuló srác, Temesvári István, a 110. MÜM tanulója, akit elhúztak szakmunkás vizsgán, és most lesz a vizsgája esztergályos szakon. Ez a srác egy együttes tagja, akik ,,Pityu elmondása szerint a Nagykállói Művelődési Házban próbáltak újhullámos stílusban". Azóta egy kis átalakulás ment végbe az együttesben és elmondása szerint Géza, a volt ,,Agydaganat" énekese a jelenlegi énekesük. Elmondása szerint a Tanárképző Főiskolán tartott koncertjüket a rendőrség nem engedélyezte. A fellépési díjat (500 Ft) megkapták, csak a műsor maradt el.
[...]
Nyíregyháza, 1983. X. 18.
Simon Tibor
Értékelés: A tmb. a feladatát a számára meghatározottak szerint igyekszik végrehajtani. Andró-Vaskó S. ,,F" dosszés személy és csoportjára új ismereteket adott, ill. más hálózat útján nyert adatainkat megerősíti. A tmb-nek lehetősége van az együttes tagjainak név szerinti felderítésére, zenén túli tevékenységük megismerésére, erre feladatot kapott. [...]
Intézkedés: Andró-Vaskó S. ,,F" dossziés személy és társaira keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába. A tmb. feladatot kapott az együttessel kapcsolatos további adatgyűjtésre. [...]
Feladat: Ismerőse útján és Temesvári Istvánt felhasználva ismerje meg a zenekar tagjait (név, foglalkozás, lakáscím), zeneszámaikat, tudja meg, hova terveznek fellépést, rendezvényüket látogassa. [...]
Találkozó: 1983. okt. 25-én 16.00 Nyíregyháza T-pont.
Czirják János r. fhdgy.
Megjegyzés: Op. tiszt személyes adatgyűjtés útján az információban szereplő Temesvári I. adatait megállapítottuk:
Temesvári István [...] esztergályos tanuló, munkahelye SZÁÉV. 1983. nov. fog szakmunkásvizsgázni. Az Ipari Szakközépiskolából helyezték át a 110. Intézetbe. Andró V. S. zenekarának tagja.
Czirják János
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-41627. 9-10. Kézzel írt eredeti.
* * *
,,Simon Tibor" jelentése
1983. november 8.
[...]
Egy ismerősömtől hallottam, hogy Temesvári István mondta neki, hogy ők Nyíregyházán nem léphetnek fel Géza miatt (ő az Agydaganat énekese volt). Ők újhullámos zenét játszanak. István mondta, hogy lehet, hogy ő nem fog tovább játszani emiatt az eltiltás miatt, de viszont lehet, hogy Debrecenben fel fognak tudni lépni Géza ismerősei révén, de ezt még nem tudják, hogy mikor.
[...]
Nyíregyháza, 1983. november 8.
Simon Tibor
Értékelés: A tmb. a meghatározottak szerint igyekszik a feladatát végrehajtani. Az együttes ellenőrzésére jó lehetősége van. Tervezett fellépésükről időben tájékozódni tud, erre feladatot kapott.24 [...]

Intézkedés: Andró-Vaskó S. ,,F" dossziés személy és társaira keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába. A tmb. feladatot kapott az együttessel kapcsolatos további adatgyűjtésre. [...]
Feladat: Andró-Vaskó S. ,,F" dossziés személyre keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába. Ellenőrzésére további feladatot kap a hálózat. [...]
Találkozó: 1983. nov. 15. T-pont.
[...]
Czirják János r. fhdgy.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-41627. 11-12. Kézzel írt eredeti.
* * *
Jelentés ,,Pók Csabával" tartott találkozóról
1983. december 6.
SZABOLCS-SZATMÁR MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG
III/III. OSZTÁLYA
SZIGORÚAN TITKOS!
TÁRGY ,,Pók Csaba" fn. tmb.-vel
megtartott rendkívüli
találkozóról
JELENTÉS
Nyíregyháza, 1983. december 6.
Jelentem, hogy 1983. december 5-én 16 órától ,,Pók Csaba" fn. tmb. telefonon rendkívüli találkozót kért. A találkozót gépkocsiban tartottuk, s az alábbiakat jelentette: [...]
Ismerősöm elmondta, hogy ha egy kis szabadideje van, Andró-Vaskó Sándorral szokott találkozni. November 26-án is találkozott Gézával a Városmajorban amatőr együttesek számára megrendezett koncerten. Géza nem lépett fel a rendezvényen, hanem bent volt a művelődési ház vezetőjének irodájában ismerősömmel, a műv. ház vezetőjével ittak, beszélgettek. Ismerősömnek egy másik alkalommal Géza elmondta, hogy Trunkos Tamásékkal25 (budapesti zenészek) és még a Bizottság együttes valamelyik tagjával alakítanak a jövőben egy zenekart. Állítólag a közelmúltban felléptek a debreceni csapókerti műv. házban. Géza azt is elmondta, hogy a budapesti Utasellátó Vállalat a szerződését nem hosszabbította meg, és jelenleg Nyíregyházán az Elekterfém Ktsz. Vasgyár úti galvanizáló üzemrészlegének művezető-helyettese. [...]
Értékelés:
A tmb. jelentése operatív értékű, intézkedést igényel. [...] Andró-Vaskó Sándor munkahelyváltozását ellenőrizzük, a keletkezett információt hasznosítjuk.
Intézkedés:
• [...]
• Andró V. S.-ról keletkezett információról kivonatot készíttetek anyagába.
• [...]
Feladat:
• [...]
• Tudja meg, hogy Nyíregyházán van-e ,,Patkányok" nevezetű punk vagy újhullámos együttes, annak kik a tagjai.
Találkozó: 1983. december 20-án.
Czirják János r. főhadnagy
LÁTTAM:
Szép Imre r. alezredes
osztályvezető
Nyt. sz.: 7/629.
Készült: 1 pld-ban
Lerakva: M" dosszié
Készít.: CzJ/Fné
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 57-58. Géppel írt tisztázat Czirják János és Szép Imre aláírásával.
* * *
,,Dici Gábor" jelentése
1984. február 22.
Szig. t.
Jelentés
[...]
A főiskola Kollégiumában nagy közönség előtt vetítették le febr. 22-én este a Kutya éji dala című filmet, melyet Farkas Bálint I. tanító szakos hallgató szervezett. Ezzel ők a punk zenei mozgalmat szeretnék a főiskolásoknak bemutatni. [...]
Nyíregyháza, 1984. 02. 22.
Dici Gábor
Értékelés:
[...]
A Kutya éji dala c. filmet Bódi Gábor filmrendező készítette. A punk együtteseket mutatja be, dalbetétek bemutatása útján érzékelteti anarchista magatartásukat. A film az úgynevezett ,,tűrt" kategóriába tartozik, a mozikban is vetítésre került.
Megfelelő közegben pozitív hatása lehet, mert egyértelmű társadalmi hovatartozásuk. A műsort, ill. annak hangulatát hálózat és alk. op. kapcs. útján ellenőriztük, esemény nem történt. [...]
Feladat:
Vegyen részt az MG Főiskolán26 febr. 23-án sorra kerülő ,,Tavaszi koncert"-en. [...]
Találkozó:
1984. márc. 2. felében bejelentkezik. Rendkívüli esetben soron kívül kér találkozót.
Somosi S. szds.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-40333. 45-46. Kézzel írt eredeti.
* * *
Jelentés ,,Dici Gáborral" tartott találkozóról
1984. március 23.
SZABOLCS-SZATMÁR MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG
III/III. OSZTÁLYA
SZIGORÚAN TITKOS!
TÁRGY ,,Dici Gábor" fn. tmb-vel
megtartott találkozó
JELENTÉS
Nyíregyháza, 1984. március 23.
Jelentem, hogy a hálózattal - bejelentkezése alapján - a találkozót március 23-án 11.00 órakor ,,T" ponton megtartottam. Szóban az alábbiakat jelentette:
Részt vett az MG-főiskolán február 23-án megrendezett ,,Tavaszi koncert" című műsoron. A fellépett együttesek műsorukkal, ill. annak szövegével nem manipuláltak, nem politizáltak. A műsor szervezői nem járultak hozzá a programon kívüli fellépésekhez, így Andróék szerepléséhez.
A főiskolások hete véget ért. Politikai szempontból rendkívüli esemény nem történt. Elismerően beszéltek a fiatalok a külső segítőkről, így a rendőrség személyes támogatásáról. [...]
Értékelés:
A hálózat a feladatát végrehajtotta. Reális tájékoztatást adott a Mezőgazdasági Főiskola ,,Tavaszi koncert"-jéről, a tanárképző főiskolások játékos hetéről. [...]
Találkozó:
1984. április 26-án 11 órakor ,,T" ponton.
Somosi Sándor r. százados
LÁTTAM:
Szép Imre r. alezredes
osztályvezető
Nytsz.: 7/219.
Készült: 1 pld-ban
Lerakva: ,,M" dosszié
Készít.: SS/Fné
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-40333. 47-48. Géppel írt tisztázat Somosi Sándor és Szép Imre aláírásával.
* * *
Jelentés ,,Pók Csabával" tartott találkozóról
1985. december 30.
SZABOLCS-SZATMÁR MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG
III/III. OSZTÁLYA
SZIGORÚAN TITKOS!
TÁRGY ,,PÓK CSABA" fn. tmb.-vel
megtartott találkozóról
JELENTÉS
Nyíregyháza, 1985. december 30.
Jelentem, hogy 1985. december 28-án a tmb-vel találkozót tartottam, s a feladatával kapcsolatban szóban az alábbiakat jelentette:
,,A közelmúltban, kb. 2-3 hete ismerősöm találkozott Mák Zoltánnal (Kismák) és még 3 fiúval, akiket csak látásból ismer. Kismák elújságolta, hogy most már újra működik a zenekaruk, fellépési lehetőségük is adódik. Megadott időpontokat, amikor a Vörösmarty téri műv. házban terveztek rendezvényt. E fellépésükre meghívta, azonban a rendezvény valamilyen oknál fogva elmaradt. Kb. 1 hete Kismákkal újra találkozott, aki említette neki, hogy a nyíregyházi program ugyan nem jött össze, de Debrecenben felléptek. Hogy hol, azt nem mondta el."
A tmb. kifejtette, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott kellően tájékozódni Mák Zoltánék punk együtteséről, de a következő találkozóra igyekszik részletesen megtudni mindent, illetve rendezvényükre is el fog járni. [...]
ÉRTÉKELÉS:
A tmb. jelentése operatív ismereteinket bővíti. Mák Zoltán punk együttese operatív szempontból érdekes. Andró-Vaskó Sándor disszidens által képviselt zenei irányzatot követik, az ő számaival lépnek fel, ahol lehetőséget biztosítanak számukra. Az információ egyelőre intézkedést nem igényel, hálózati úton ellenőrzésüket tovább folytatjuk.
FELADAT:
• Mák Zoltán punkegyütteséről tudja meg, hogy kik a tagjai, hol próbálnak, zeneszámaikat próbálja megismerni, tervezett fellépéseikről előre tájékozódjon. Tájékozódjon arról is, hogy a ,,Szajna parti séták" együttessel milyen kapcsolatban állnak, Andró V. S., Mák disszidenssel tartja-e a kapcsolatot.
• Kresztyankó Ágnessel, lehetőségeit figyelembe véve, bizalmát mélyítse el, tájékozódjon a ,,Szajna parti séták" együttes terveiről, hova járnak össze, terveznek-e politikai témájú előadásra való összejövetelt a közeljövőben.
TALÁLKOZÓ: 1986. január 6. ,,Dózsa-lak" fn. ,,T" lakásban.
Czirják János r. fhdgy.
LÁTTAM:
Kerecseny László r. szds.27 osztályvezető
Nytsz.: 7/891.
Készült: 1 pld-ban
Lerakva: ,,M" d-be
Készít.: CJ/Iné
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 95-96. Géppel írt tisztázat Czirják János és Kerecseny László aláírásával.
* * *
,,Pók Csaba" jelentése
1986. március 6.
[...]
Ismerősöm 1986. 03. 5-én találkozott az utcán Mák Zolival, és az elmondta ismerősömnek, hogy jó bulik szoktak lenni a SZÁÉV Klubban, a múltkor is volt úgynevezett ,,Anti-Disco", ahol régi Sex Pistols, Led Zeppelin és más punk együttesek műsorát hallgatták. Ismerősöm mondta Zolinak, hogy hallott ő is erről, de nem engedték be, mert [nem] volt klubigazolványa. [...]
86. 03. 6.
Pók Csaba
Értékelés: A tmb. jelentése op. ismereteinket bővíti. A tmb. feladatul kapta, hogy ismerőseit felhasználva a SZÁÉV Klub programjaira eljárjon. Feladatának megfelelően igyekszik a klub rendezvényein részt venni, lehetőséget megteremteni, kapcsolatot kiépíteni. [...]
Intézkedés:
• A SZÁÉV Klub rendezvényére keletkezett információról szóban tájékoztatom a kulturális vonaltartót.
• [...]
Feladat:
• Ismerőseit felhasználva a SZÁÉV Klub látogatásához szerezzen belépőt, s a rendezvényekre rendszeresen járjon el. Áb. szempontból érdekes adat jut tudomására, arról tegyen jelentést.
• [...]
Találkozó: 1986. március 24-én T-ponton.
Czirják János r. fhdgy.
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 102-103. Kézzel írt eredeti.
* * *
Jelentés ,,Pók Csabával" tartott találkozóról
1986. április 22.
SZABOLCS-SZATMÁR MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG
III/III. OSZTÁLYA
SZIGORÚAN TITKOS!
TÁRGY ,,PÓK CSABA" fn. tmb.-vel
megtartott találkozóról
JELENTÉS
Nyíregyháza, 1986. április 22.
Jelentem, hogy 1986. április 21-én a tmb-vel találkozót tartottam, aki feladatával kapcsolatban szóban az alábbiakat jelentette:
Mák Zoltán, a ,,Cica-mica" együttes vezetőjével, illetve az együttes tagjaival az elmúlt időszakban nem találkozott, régi törzshelyeiket: a Jerevánt, a Balmazújvárosi sörözőt nem látogatják. Újabban a város központjában sem lehet látni őket. Az együttesről nem hallotta, hogy mostanában fellépett volna valahol. [...]
Értékelés:
A tmb. jelentése operatív ismereteinket bővíti. A ,,Cica-mica" együttes, ill. tagjai azért érdekesek, mivel ,,Andró-Vaskó S. emlékzenekarként" is fellépnek, ha erre lehetőséget kapnak. A rajongóik agresszív magatartást tanúsítanak, amelyek fasiszta tendenciákra utalnak. [...]
Intézkedés:
• [...]
• A ,,Cica-mica" együttes tevékenységének, programjainak ellenőrzését a tmb.-n kívül Sz. A. alkalmi op. kapcs. ill. ,,Bánkuti" fn. tmb. útján is végezzük.
Feladat:
• Mák Zoltán együttesének tevékenységét, mozgását igyekezzen figyelemmel kísérni, programjaikról tájékozódni, s ismerőseit felhasználva Mák Zoltánnal a kapcsolatot elmélyíteni.28
• [...]
Találkozó: 1986. május 20-án T ponton.
Czirják János r. főhadnagy
LÁTTAM:
Kerecseny László r. százados
osztályvezető
Nytsz.: 7/269.
Készült: 1 pld-ban
Lerakva: ,,M" dossziéba
Jelzet: ÁBTL 3.1.2. M-42194. 104-105. Géppel írt tisztázat Czirják János és Kerecseny László aláírásával.
1 A kód arra utal, hogy az információ rendőri szervektől származik. vissza a szöveghez
2 A BM III/III-2. osztály feladata volt az ifjúság körében, felső- és középfokú oktatási intézményekben tevékenykedő ellenséges elemek elhárítása. vissza a szöveghez
3 Koncz András rendőr alezredes (1985-től ezredes) 1982. március 1-től 1990. január 30-ig volt a Szabolcs megyei rendőrfőkapitány állambiztonsági helyettese. Előtte majdnem tíz évig a megyei III/III. osztályt vezette. vissza a szöveghez
4 A hálózati személyek kézzel írott jelentéseire a tartótiszt feljegyezte a jelentést adó személy fedőnevét, saját nevét, a jelentésadás idejét és helyét, valamint a jelentés tárgyát. Ezeket nem közlöm. vissza a szöveghez
5 Czirják János 1981-től rendőr főhadnagy, 1986-tól százados. 1977-től a megyei rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének III/III. osztályán operatív, 1986-tól főoperatív tiszt. Ifjúságvédelmi területen dolgozott 1990. január 31-ig, ekkor az osztály megszűnése miatt elbocsátották. vissza a szöveghez
6 A nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskoláról van szó. vissza a szöveghez
7 Olvashatatlan szó. vissza a szöveghez
8 Találkozási pont. vissza a szöveghez
9 Somosi Sándor rendőr százados (1985-től őrnagy) 1963-tól dolgozott a főkapitányság állambiztonsági szervénél, 1978-1985 között a III/III. osztályon, ifjúságvédelmi területen működött. 1990. január 31-én kérelmére nyugdíjazták. vissza a szöveghez
10 Lenin Kohászati Művek. vissza a szöveghez
11 A tmb. februárban jelentette, hogy Andró-Vaskó Budapesten a MAHIR-nál dolgozik Mák Antallal, új zenekart még nem alakítottak. ÁBTL 3.1.2. M-42194. 19-20. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1983. február 7. vissza a szöveghez
12 ,,Pók Csabának" később sikerült megtudnia, hogy a Budapesten dolgozó nyíregyházi fiatalok találkozási helyét ,,Bölcs bagoly" presszónak hívták, ahol munka után járnak össze. (A presszó a pesti bölcsészkar akkori épületének [Piarista Ház] földszinti részén a tanári menza helyén működött a Váci utca és a Szabadsajtó utca sarkán.) ÁBTL 3.1.2. M-42194. 25-26. Jelentés ,,Pók Csaba" fn. tmb-vel megtartott találkozóról, 1983. március 14. vissza a szöveghez
13 Szép Imre rendőr alezredes 1982. március 1-től 1985. augusztus 31-i nyugdíjazásáig volt a megyei rendőr-főkapitányság III/III. osztályának a vezetője. vissza a szöveghez
14 A bekezdés mellé másféle kézírással: BAZ. III/III. vissza a szöveghez
15 Ifjúsági Magazin. vissza a szöveghez
16 A tmb. már a korábbi jelentésében beszámolt arról, hogy Mák Tóni megmutatta neki az e havi Ifjúsági Magazint, benne a Pofátlanok együttes június 26-i fellépésének hírével. ÁBTL 3.1.2. M-42194. 35-36. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1983. június 27. vissza a szöveghez
17 Ez a szó áthúzva. vissza a szöveghez
18 A tmb. a következő találkozó alkalmával ismételten feladatul kapta, hogy ,,Farkas Tibor diszkós a nyíregyházi szabad strand büfében rendszeresen megtartott rendezvényeit látogassa, ellenőrizze az odajáró személyek magatartását, op. szempontból érdekes dolgot tapasztal, azt jelezze." ÁBTL 3.1.2. M-42194. 43-44. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1983. augusztus 22. A hálózati személy - már ha elvégezte a rábízott feladatot - a jelek szerint semmi jelentenivalót nem talált Farkas Tibor rendezvényén. vissza a szöveghez
19 Andró később baráti társaságban állítólag azt mondta, hogy nem meri megfellebbezni az útlevelének bevonását. ÁBTL 3.1.2. M-42194. 52-54. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1983. október 17-19. vissza a szöveghez
20 Ez a tmb. számára azért sem lehetett nehéz, mert Andró-Vaskó felajánlotta neki, hogy legyen az alakuló együttesének a menedzsere. ÁBTL 3.1.2. M-42194. 49-50. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1983. október 10. vissza a szöveghez
21 A tmb. csak hónapok múlva tudott információval szolgálni: egy Ausztriából visszatért disszidenstől hallotta, hogy Mák Tóni az Egyesült Államokban akar élni, és már meg is kapta a politikai menedékjogot. Pár hónap múlva sikerült megtudnia Mák amerikai címét is. ÁBTL 3.1.2. M-42194. 61-62. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1984. január 23. és 65-66. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1984. május 14. vissza a szöveghez
22 ,,Pók Csabának" pár hét múlva annyit sikerült megtudnia, hogy Andró-Vaskó Sándor új zenekarának a neve ,,Géza és a mókusok", és tagjai nem ismert ,,régi" zenészek, hanem tinik. ÁBTL 3.1.2. M-42194. 55-56. ,,Pók Csaba" fn. tmb. jelentése, 1983. október 24. vissza a szöveghez
23 Szabolcs-Szatmár Megyei Állami Építőipari Vállalat. vissza a szöveghez
24 ,,Simon Tibor" 1984 januárjában arról számolt be, hogy Andró-Vaskó együttese továbbra is működik. ÁBTL 3.1.2. M-41627. 17-18. ,,Simon Tibor" fn. tmb. jelentése, 1984. január 31. vissza a szöveghez
25 Helyesen Trunkos András, a Rolls Frakció zenésze. vissza a szöveghez
26 A nyíregyházi mezőgazdasági főiskoláról van szó. vissza a szöveghez
27 Kerecseny László rendőr százados 1985. szeptember 1-én vette át a III/III. osztály vezetését, ahol 1979-től dolgozott. 1990. január 31-én ,,átszervezés" miatt elbocsátották. vissza a szöveghez
28 A tmb. hónapokkal később is csak azt tudta jelenteni, hogy Mák Zoltán és társai a város központjában lévő szórakozóhelyeket nem látogatják, és az együttesük fellépéséről sem hallott. ÁBTL 3.1.2. M-42194. 112-113. Jelentés ,,Pók Csaba" fn. tmb-vel megtartott találkozóról, 1986. szeptember 30. Későbbi jelentéseiben már nem fordul elő Mák neve. vissza a szöveghez

 
 
46 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendőrfőkapitány, punkegyütteséről, megbotránkoztató, szembefordításuk, emlékzenekarként, megállapítására, tevékenységének, fegyverkezéssel, beszolgáltatott, elképzeléseiről, állambiztonsági, intézkedésünkre, figyelmeztetése, klubigazolványa, plakátragasztók, útlevélkérelmét, rendezvényeiket, meghatározottak, megállapítottuk, megszervezésére, elviselhetetlen, megakadályoztuk, disszidálásának, üzemrészlegének, útlevélkérelmet, rendszerellenes, körülményeivel, intézményekben, rendezvényekre, magatartásukat, intézkedéseket, hovatartozásuk, ifjúságvédelmi, programjaikról, foganatosított, rendezvényükre, szegedi ifjúsági, levélben Andró, elmúlt évben, közönséget próbálta, rendőrök ellen, kihívott járőr, botrányos magatartása, rendezvényeiket botrányok, városmajori rendezvényen, hálózat továbbra, városmajori művelődési, együttes három, együttes vezetője, értéktöbblet elméletet, végső botrány, punk-együttes vezetőjével, Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság, Andró-Vaskó Sándor Nyíregyháza, Agydaganat UMCS, Punk Front, Andró-Vaskó Sándor, Tordai Tibor, Koncz András, Városmajori Műv, Czirják János5, Dici Gábor”, Ember Katalin II, Dici Gábor, Andró-Vaskó, Somosi, Andró-Vaskó Gézával, Kovács Imre, József, Petőfi Sándor Talpra, Arthur Miller, Adolf Hitler, Béda Ferenccel, Andró-Vaskó Sándorral, Tóniék Nyíregyházán, Czirják János, Hudák Sándor, Takács Csaba, Buús Béláék, Budapesti RFK III, Nyíregyháza, SZABOLCS-SZATMÁR MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁG, SZIGORÚAN TITKOS, Ifjúsági Parkban, BRFK III, Szép Imre, Andró, Borsod Megyei RFK III, Budai Ifjúsági Parkban, Omniában Andró-Vaskó Gézával, Szabolcs Expressen, Andró-Vaskó Sándor Nyíregyházán, Andró-Vaskó Sándor Jugoszláviába, Nyíregyházi Városi, Járási Rendőrkapitányság Igrend, SZSZMRFK III, Igazgatásrendészeti Osztályokat, Antal Nyíregyháza Széchenyi, Tóninak Géza, SZSZMRFK Igrend, Andró-Vaskó Gézát, Előtte Sugár András, Simon Tibor”, Temesvári István, Nagykállói Művelődési Házban, Tanárképző Főiskolán, Simon Tibor, Temesvári Istvánt, Nyíregyháza T-pont, Temesvári, Ipari Szakközépiskolából, Trunkos Tamásékkal25, Utasellátó Vállalat, Elekterfém Ktsz, Farkas Bálint, Bódi Gábor, Dici Gáborral”, Mezőgazdasági Főiskola, Somosi Sándor, Kerecseny László, SZÁÉV Klubban, SZÁÉV Klub, Bessenyei György Tanárképző Főiskoláról, Lenin Kohászati Művek, Andró-Vaskó Budapesten, Piarista Ház, Ifjúsági Magazin, Ifjúsági Magazint, Farkas Tibor, Egyesült Államokban, Szabolcs-Szatmár Megyei Állami Építőipari Vállalat, Helyesen Trunkos András, Rolls Frakció,
Mák Zoltán (#1)   2008-11-03 22:32:54
Köszi ezt érdekes volt olvasni.
BMI (#2)   2008-11-07 10:16:09
Köszönöm megtisztelő figyelmed.
Szasz Imre (#3)   2008-11-07 23:50:50
En is koszonom. Miert is nem latogattuk a "torzshelyeinket" olyan 1986 Aprilis utan, Zoli?? Hmmm. Szoval irigyellek Zoli. Rolam van-e valami, mert en is gitaroztam a faklyas felvonulasokon, s mondtak az "illetekes elvtarsak" hogy az nem illett. Meghat voltam a Jeroban is egyszer-ketszer veled....
Bóna Mária Ilona (#4)   2008-11-08 11:31:44
Sziasztok Zoli és Imre!
Ha többet akartok tudni pl az Agydaganat-ról és azokról, akik tagjai voltak, akkor olvassátok el "Géza" könyvét, aminek Váltóláz a címe.
Üdv. Mária (BMI)
Mák Klári (#5)   2009-07-07 20:32:16
... hát ez igazán tanulságos volt Csak az bánt, hogy a mentalitás ebben az országban sajnos semmit nem változott az eltelt cirka 26 év alatt !
Szia mindenkinek ! Én mentem ... Klári
papo (#6)   2009-10-29 01:09:31
Életem egyik meghatározó korszaka volt az agydaganat bar én meg akkor csak 14 éves voltam.Az első daganat koncertet a városmajorban láttam mikor egy rícse filmet is vetítettek.Meg volt hiva nagy feró es vedres.Nekem akkor a ricse egy elkepzelhetetlenül nagy dolog volt viszont a daganatot nem ismertem.Amikor Géza lezavarta a szinpadrol ferót nem tudtam hogy ki lehet meg nagyobb mint feró.
Es akkor beindult az őrület az emberek kiabálták Géza Géza.Es Ő jött.
Sohasem fogom elfelejteni és akkor ott azt mondtam én is zenész leszek.
Örülök ennek a veboldalnak és szeretném megtudni hogyan juthatok a könyvhöz.



papó
siszi (#7)   2010-01-07 08:59:05
Sziasztok!
Én vagyok az egyik Budapesti srác a Pofátlanokból.(basszusgitár)
Ha valaki tudna segíteni abban,hogy a Tanárúr vagy a Tóni elérhetőségét elküldené azt szívből megköszönném.
Vagy küldjétek meg nekik az e-maii címem. zulu1963@gmail.com
Előre is köszönöm
Mak Antal (#8)   2010-04-11 18:22:23
Ez igazan izgalmas tortenet,van-e valtozas,es ha igen melyik iranyba?
A lazadok tul elik az eveiket hiaba olik meg a testuket
Harcra fel az orosz terjeszkedes ellen!!

Mak Antal (#9)   2010-04-11 19:16:49
Szia Sipos ur!

Email-orionwoodflooring@yahoo.com

Toni

Irj T#
Mak Antal (#10)   2010-04-27 07:02:14
Erdeklodni szeretnek,Ki rakta ezt fel ide erre a honlapra???

Mak Antal
Toni (#11)   2010-05-28 04:08:33
Geza merre vagy?????

Toni
Mak Antal (#12)   2010-06-04 04:15:10
Ha egy orszag vagy nemzet zeneszeit,alkotoit,iroit,muveszeit,gondolkodoit
pusztitani,betiltani,bebortonozni,megolni kezdi, akkor ott szo sem lehet szabadsagrol!!!
Es ha ezeket az esemenyeket az orszag vagy a nemzet szo nelkul elturi
abban az orszagban rendkivul nagy bajok vannak!!!

Mak Antal
Agydaganat
Mak Antal (#13)   2010-08-26 00:03:49
Uj Agydaganat Zene!!!

Utube SZam OSPATKANY!!!
Lehet hogy erdekel meg valakiket!!!
R.Kovács László (#14)   2010-09-22 23:23:46
Bár én a rockot szeretem 53 évesen,de kattintsatok rá a www.vakond56.tvn.hu ra,ha a szabolcsi III/III ról többet akartok megtudni. December közepén keressétek könyvem a VAKOND VISSZAVÁG címmel jelenik meg!
R.Kovács László (#15)   2010-12-31 09:54:27
Már kijött A VAKOND visszavág című könyvem. Nyíregyházán a Szent István Könyvesboltban és a Babó Antikváriumban megveheted egy ezresért.
Könyvemben van egy tanulmány :A szabolcsi III/III-as zóna. A hírhedt megyei Állambiztonsági Szervek viselt dolgait ismerheted meg belőle,Kerecseny őrnagyot,Koncz ezredest,Spisák főhadnagyot és a többieket!.
Ha nincs időd megvásárolni, a könyv felét elolvashatod a www.vakond56.tvn. hu alatti megújult honlapomon!
BÚÉK: R. Kovács László egykori szamizdatos!
fuckpunkrock1 (#16)   2011-01-10 09:20:08
R.Kovács László
Te izé..,?...ki a maszat vagy???...politikus?...nem politikus?...a cimed nem is működik...reklámozod itt magadat, oszt nem is te vagy azzeg..((...!
Oszt kikről írtad a könyvedet?...Ezek az itteni akárkik benne vannak?...nincsenek?...oszt mijér nincsennekk...hö???
Csak nem ilyen sejtelmes szamizdatosokrul írtad? Komolyan, kikrül? Kiknek, vazzeg..??...(,,
Te ösmerted azokat a szarosseggű III/III-as tiszteket, vagy kiket, titkosrendőröket?...Téged is kihallgattak?...El is ástak, lerendeztek?...Írjál mán pár szót rulla, hogy miről szól az a könyv, oszt hun leheccséges megrendelni...igyál sokat, rugjál be, oszt válaszojj!
BMI (#17)   2011-01-10 19:51:35
BMI vagyok a furaila tvn-es blog tulajdonosa. Nekem írt a postafiókomra is, de nekem is furcsa volt az a "blog".
Üdv. BMI
BMI (#18)   2011-01-12 13:25:18
fuckpunkrock1-nek üzenem még, hogy R. Kovács László - veled ellentétben - legalább bemutatkozott. Ez a "mélymagyarnak" álcázott stílus, amivel itt osztod az észt - téged minősít.
R. Kovács László megadta azokat a címeket- helyeket, ahol a könyvét meg tudod rendelni, vagy be tudod szerezni.
Én csak azért nem kapkodtam ezért a könyvért, mert számomra nem ezek a pitiáner besúgók az ellenségeim- mindannyiunk ellenségei, akikről a könyve szól, hanem az őket MEGBÍZÓ MILLIÁRDOSSÁ LETT - magukat kommunistának és a munkásosztály érdekeit "szolgáló" "szolgálatosoknak" HAZUDÓ HAZUGOK!!! EZEK A MEGBÍZÓK AZ ÉVTIZEDEKEN KERESZTÜL BEGYŰJTÖTT INFORMÁCIÓK ALAPJÁN 1990 UTÁN IS PONTOSAN TUDTÁK, HOGY KIK AZOK, AKIKET TOVÁBBRA IS - A MAI NAPIG - MEG KELL FIGYELTETNI ÉS MINDEN LÉTEZŐ MÓDON EL KELL HALLGATTATNI!!!
Boross Péter, amikor újjászervezte 1990 után a titkosszolgálatokat, nagyon jól tudta ezt!!! És azt is nagyon jól tudta, hogy kik azok a szerencsétlen piti jelentgetők, akiket valamivel továbbra is ZSAROLNI LEHET ÉS A TITKOSSZOLGÁLATOK KÖTELÉKÉBEN TARTVA - BÚJTATOTT ÁLLÁSOKBAN ELHELYEZVE - JELENTÉSRE LEHET KÖTELEZNI!!!
KEDVES MÁK ANTAL! KORÁBBI KÉRDÉSEDRE CSAK AZT TUDOM VÁLASZOLNI, HOGY MAGYARORSZÁGON NINCS SEMMIFÉLE VÁLTOZÁS EZEN A TÉREN!!!
TOVÁBBRA IS UGYANAZOKNAK A MEGBÍZÓKNAK, UGYANAZOKRÓL ÉS UGYANAZOK JELENTGETNEK!!!
A RÉGI LEHALLGATÁSI ESZKÖZÖK MÉG OTT VANNAK MINDEN EGYES LEHALLGATOTT LAKÁSÁBAN JÓL ELREJTVE ÉS MÉG MINDIG UGYANÚGY ÜLDÖZIK ÉS ELLEHETETLENÍTIK ŐKET, MINT 1990 ELŐTT!!!
Bóna Mária Ilona
dodó (#19)   2011-01-12 17:30:05
Én olvastam a Vakond visszavág című könyvet. Benne vannak a szabolcsi III/III-as tisztek fotóval együtt és az össze disznóságuk!
Dodó
fuckpunkrock1 (#20)   2011-01-13 17:07:19
Bemutatkozom: fuckpunkrock1 vagyok Budakesziről, a katólikus templom tövéből, a domboldalról, a salétromos falú, hideg szoba mélyéről, ahol semmi nem volt, csak a nagymama.

R. Kovács László email címét akarom megkapni, vagy valahogy üzenni neki...mert kell.
Javasolni akarnék neki valamit...talán érdekelné...mert ilyen pitiáner fazonok bedobásával nagyot kaszálni nem fog...középiskolai tanár Ófehértóról...
Az országot nem a dögunalmas szamizdatok változtatták meg. Hanem a hülye Gorbacsov.
Mindegy.
Hagy írjak már neki...Mrs.Ilona Bóna!
fuckpunkrock1 (#21)   2011-01-13 17:21:39
Dodó!
Én megrendelem ennek a tanárnak a “Vakond" könyvét...túrom a talajt...(...alulról...
Érdekel a III/III...egy barom banda...lehet röhögni nagyokat...))...imádom
Csak szamizdat ne gyöjjék mán...asztat vazzeg nem szeretem...fujjjjj!

Kérdés: mennyit taksál...mongyuk forintba?
Mán csak azér kérdem, mer levélbe elkűdenem a suskát vazzeg...((
mak Antal (#22)   2011-01-14 00:32:18
Budaházy: "Nem fogok megtörni, de mindenki nézzen magába"

"Ha önsajnálatnak tűnik, ha nem, akkor is kikívánkozik belőlem az alábbi: Azok, akik az elmúlt 65 évben kiemelt jövedelmet élvezve tették tönkre ezt az országot, hozták a rosszabbnál rosszabb döntéseket, kötötték a hátrányosabbnál hátrányosabb alkukat a kárunkra, ráadásul közben milliárdos "üzleteket" bonyolítottak a maguk hasznára, azok kiemelt nyugdíjjal haltak meg békében, vagy élnek ma is szabadon, dúskálva a javakban. Eközben én, aki a saját költségemen és káromra kiálltam az igazságért, tömlöcben sínylődöm! Hogyan lehetséges ez? Ezt kérdezem. Sőt nem is kérdezem, hanem inkább számon kérem üvöltve, hogy hogy a francba lehetséges ez!? (...) "

Azonnali engedjetek szabadon Budahazy Gyorgyot!!!
A koholt vadak es a szisztemetikusan meg irt elore gyartott es fondorlatosan elore eldontott itelet nagyon is hogy ismeros.A kommunista rendszer szerszamai ezek,igy pusztul a Magyar ertelmiseg es a Magyar Szabadsag mar hosszu-hosszu ideje.
Elegem van belole,kommunista torvenyekbol jo meg soha nem szarmazott,most sem lesz jo vege...
Budahazy Gyorgy Artatlan......
Budahazy Gyorgy a Magyar Szabadsag elo Szemelyisege,O egy Magyar Szent!!!!
Szabadsagot Budahazy Gyorgynek !!!!!!
Azonnal!!!!

Mak Antal
fuckpunkrock1 (#23)   2011-01-14 04:36:28
Úgy láccik furaila úrnő blogja lesz itten az ász...)?...megdöglök, he.
De aza zófehétósi pedagógus kolega még nem mutatott életjelet magárul...biztos elvitte a titkosszolgálat...oszt megúsztatták a halaknak...))...nagyon bírom magamat azzeg!
Írjál mán gimnázijomi nevelőtanár...hagy röhögjem ki magamat a szamizdaton...érted, haver.
Itt meg ez za zőszhajú szemöveges kisjány ossza mán a zészt...hát a zű blogja, oszt accsinál, amit akar...

Mák Antal meg kicsoda?...besúgó, vagy ki?...ki vagy, he?...vagy megfigyelt?...ja, mostan látom mán, hogyaszongya “Őspatkány"...te vagy a zőspatkány?...ev vicces, bírom nagyon, jujjj!

Budaházy is itten van?...Oszt micsinál itten?...mér nem megy a zerzsébet-hídra orrba-szájba gyepálni a rendőröket?...Különben meg ne sírjék, mer ű ment nekije a hatalomnak, ammeg visszavágott, oszt maostan meg fáj. Eza zorbán még nagyobb buzi, mint a gyurcsány mocsok vót. Esztet meg Európábul picsázzák kifele...mér, aszitte hogy a nyugot bírja magyar pofáját?...nem bírja, oszt kész. Ezér irtották űket Attila meg Árpád emberei, mer akkor is egy beképzelt mocsok vót...egy rongy...kikellett vón jól irtani, oszt most nem pofázna nagyokat!

De hun vagy mán Vakond?...huna zimél címed lúnyaku?...

fuckpunkrock1 (#24)   2011-01-14 11:49:23
Te űdözött mággubó, figyejjél mán!
Esztet a napi politikai rinyát elhagyhatnád mán...csak, ha nem nagyon nyilall.
Olvassál Rejtő Jenőt...ű maj segít!......)...elrejt, hogy senkise lássék...

Azér jó nagy fura, vagy mi a lösz, hogy ez a fehér hajú kisjánka a dógok lényege...megdöglök!...!!
Mármint Bóna Marietta blognő...
Bár itt egy csomó ember írt mindenfélét, cím nélkül, titkosak a nagy arcok!...azér asztat kijelenhessük, hogy a rencerváltás jó nagy átverés vót!...szíjja ja zösses magyar...:))...hahaha...Kádár jobb vót mi, genyák...?...lúzer szarjankók.

A III/III-rúl kén tán írni, asztat kutatom, csak nem mindig tudom, mer ugye a veresbor...elvonnyaja zagyamat...ez egy értelmiségi meglátás...Siszi írok a címedre zazzeg, oszt ne rinyájjál!

Te, Ilona, teccik néhány írásod...de most akkor te is III/III-as vagyol?

BMI (#25)   2011-01-14 22:29:11
Mák Antalnak üzenem, hogy Budaházy egyáltalán nem szent!!! Az a baj vele, hogy ő úgy döntött, hogy "fegyveres" ellenállással válaszol a rendszerváltozás nevezetű felfordulás haszonélvezőinek hazaárulással felérő politizálására. Az, viszont benne volt a pakliban, hogy magára fog maradni, mert sokan még mindig - mint ahogy mélymagyar fuckpunkrock is bizonyítja - visszasírják azt a rohadék, aljas, szemét-hazug kádár rendszert. Ráadásul, még maga Budaházy sem talál semmi kivetnivalót6 az 1990 előtti diktatúrában. Neki is csak a rendszerváltozás utáni szemétségekkel azok elkövetőivel volt gondja. Csakhogy, míg a politikusok törvényhozó helyzetben folyamatosan elkövethették büntetlenül a haza kiárusítását, a nép ellszegényítését és mindent, amit csak bűn a néppel és a hazánkkal szemben, addig az, aki ez ellen fellázad, mint Budaházy is kerül börtönbe, mert nem számolt a kis szentem azzal a 2,5 milla állampolgárral, akik még mindig visszasírják a kádár atyuska III/III-asainak suttyomterrorját és akiknek egyetlen érdemük volt, hogy mertek elég KICSIK lennei egész kicsinyes életükben!!! Eszetlen dolog volt nekimenni az ő politikusaiknak, hiszen azzal szembetalálta magát azokkal és szembetalálta magát amazokkal, akik a másik vezérürüt követik bégetve... Úgyhogy, rossz tanácsokat követett Budaházy, a "szent" és most magára maradt...
BMI (#26)   2011-01-14 22:57:58
Ajaj, funcky...haver! Nagyon mellémentél velem kapcsolatban. Most megpróbállak irányzékba rakni, habár gondolom, ismered a netet. Tudod, van olyan h. google például és abba bármit beírhatsz és az annyi felvilágosítást ad, amennyit csak akarsz! Nem kéne itt zaklatni szegény háromperhármaskákat az email címűkért. Például, ha beírod, h. furaila máris kiadja amiket ezen a blog néven elkövettem az elmúlt öt évben... és még az email címem is ott van mellette!!! Nos, pont így tegyél a szamizdatos blogolónkkal is. Hogy ne kelljen ezzel a megeröltető folyamattal bajlódnod, javasolnám, h. írj a vakond56@tvn.hu -ra. Ha minden igaz, és ez az ember még életben, illetve szabadlábon van, akkor meg fogja kapni és el fogja tudni olvasni.
Ami a háromperhármasokat illeti annyi van belőlük, hogy minden magyarra jutó számuk legalább kettő!!! Ami engem illet, hát arról szól a 2006 októbere óta erre a furaila tvn-es blogra feltötltött több, mint 6 ezer írás(om). Ha még ennél is többet szeretnél konkrétan tudni rólam, akkor ez előtt a Gézát üldöző lista előtt bemásoltam a saját üldöztetésemből egy kis részletet. Úgy tudod megnézni, hogy itt a jobb kezedfelöl oldalt megtalálod a dátumok listáját. Kattints rá a 2008. július -ra, majd megjelenik annak a hónapnak az utolsó bejegyzése. Úgy tudsz a 10-ére menni, hogy fönt - még mindig a jobb kezed felöli oldalon - van egy naptár a júliusi napok számával. Kattints rá a 10-re és márisl láthatod a 10-i bejegyzéseimet. Pont ez alatt a bejegyzés alatt olvashatod az önéletrajzi részletemet...Remélem, hogy tudtál követni!!!
Ha nem, hát akkor, annyi...
mak Antal (#27)   2011-01-15 00:38:20
Tisztelt BMI!

Ha valoban erdekel a velemenyem,akkor legyszi figyelj egy kicsit!
Szerintem a Budahazy egy nagyszeru esemeny a tettek embere,ahogy megalapitodtad magaramaradt esetleg hasznalhato lenne ???
En atneztem az eddigi tevekenyseget hat igen nem egy filozofus tipus,viszont tetre kesz szemely es harcolni is minden formaban ugytunik hajlando csak a celkeresztet kellene pontositani esetleg a modszert..
Folteszem a kerdest..Valaki szembeszallt-e az akkori hatalommal vagy csak hosszu heves vitak folytak es mint mindig az ugy nevezett ertelmiseg megint csak a semmit kente-fente???
Budahazy az kuzdott harcbaszallt az eltipro Magyarnyomorito vorosberencek ellen,ja hogy indulatos es nem elegge kepzett,ez elkepzelheto de o tett valamit o harcolt es kerlek ne degradald...
A borton az nagyon nyomorult egy hely merhetetlen nyomot hagy szellemileg,erzelmileg az egyen eleteben,nem ragozom tovabb...
Budahazy egy felkelo nem egy semmirekello,o igen is egy szent!
A Magyarsagert kiallni az mindig jo tett hiszen egy nep vagyunk...
es o igen is kiallt most viszont bortonben van ez a Budahazy Lazado.
Kezdjuk a hibainal vagy melle alunk es kiigazitjuk a jo utra tereljuk,hiszen az a vezeto,vagy vezetok akik az orszagunkat meglopjak a Magyar emberek millioit nehez eletkorulmenyekkoze szoritjak azok nem a Magyar nep vezetoi azok bunozok cslok hazug hetkoznapi koztorvenyes
RABLOK es egyben gyilkosok is....
Ma Magyarorszag rettenetes gazdasagi nyomas alatt van es ez csak tovabb fokozodik,Kedves BMI te mit cselekedtel ha mar ennyire uldozott statuszban vagy feljegyezve a nagy tablara???
Szerintem Budahazyert harcolni kell a minimum hogy szolidaritast vallalni

Mak Antal
mak Antal (#28)   2011-01-15 00:48:06
Meg egy gyenge kerdes!

Miert nem ismerjuk fel az elo Magyar helyesen es egeszsegesen cselekvoket ?Miert varjuk meg azt hogy eltavozzanak az elok sorabol es majd akkor kezdjuk el az igazit elmondani roluk...
Borzaszto nagy mulsztas ez ugyan is az elo ember tud jo es jobb dolgokat letrehozni....
Vagy mi csak a sajat onpusztulasunk hivei vagyunk???

Mak Antal
mak Antal (#29)   2011-01-15 01:21:43
PONDRO!!!(andro-vasko sanyi) geza!

Te mifele III/III-asnak probalod itt eladni magad. Az Agydaganat nevezetu punk zenekarbol csak is egy ember volt bortonben majd elmegyogyintezetben ez Mak Antal volt.Kesobb haziorizeben ahonnan sikeresen elszokott es diszidalt a szuleinek az eletet tonkretettek apjat kirugtak a munkahelyerol ujjabb hazkutatasokat es megtorlo intezkedeseket hoztak a Mak csalad ellen,azert hogy visszakenyszeritsek Mak Antalt a szokevenyt.Errol nem sokat tudsz,vagy talan igen????
Valoban elkeserito lettel ,lehangolo,igazan faraszto a tehetetlenseged
elkepeszto csucsokat donget,de az is lehet hogy mindig is ez voltal ez vagy TE NULLA...
Csak is veszekedni mindenkit ocsarolni egyetlen epito dolgot nem tudsz felmutatni...
Te kozben gebines uzletet nyitottal es szabadon mozoghattal az orszagban es tetted amit akartal,te kis uldozott...Ja hogy az uzlethez sem ertettel es csufondaros bukas lett abbol is....
Na te Csirkeszemu vialgsztar a szinpadnak a retke en nem nagyon kevellek mar igazan leakadhatnal rolam,tobbe nem fogok szobaegyedni veled ha lehet tedd te is ezt.Mert meg vannak mas infoim is veled kapcsolatban,Hazug csalo!!!!!!

Mak Antal
Agydaganat

fuckpunkrock1 (#30)   2011-01-15 03:49:17
Mákos bejgli...gubacs...jókat írsz vazzeg...bírom genyába he...te vagyol budasvári, vagy házas, házas vagy vazzeg?...idióta is vagyol ember?...zártosztály, érted, marhára bírom...oszt onnan jelentettél a III/III-nak, vagy mi?...sokat írol oszt én meg nem vagyok olyan okos mán...de jó, meg birom is, csak nem értem, hogy szent vagy, szent antal, meg katolikos pap, gyóntaccis?...a családod börtönbe vót, nem értem tisztán...jó van he, besugó vótál, nem szégyen a...jól fizet, asszongyák...jáccottál valamiféle agydagadásba?...avvót a zenekar, vagy arra súgtál be?... mongyad oszt megércsük..rinyájjá oszt szent antal leszel vazzeg...

Bóna marcsa...akkor a guggolba menyünk, oszt olvashassuk az anyagot...te is III/III-as vótál, a szent antallal?...vagy ez más?...elolvassuk, oszt lássuk...

Ki aza pondró sanyi géza...az is katólikos?..nagyon birom eszt a mák antal gubót...vicces...írjá mán többet, humoros vagy...vótál börtönbe?...oszt buzi lettél?...ottan megy a dolog, érted zazzeg...

fuckpunkrock1 (#31)   2011-01-15 10:20:10
Mákos kifli vazzeg kurva nagy vagy vazzeg...)...írjál még..gyíkojj...ez megy a sitten vazzeg...hogy néz ki a hátsóbejárat zeg?...megkalapálták?...vagy a zavartotthonba srác...érted...az embert megnyomják... osztán kúva nagy!...:)...mákoskalács baszki íjjál...marhára birom a dumád, csak mondd meg Ilonkának, a blognőnek, hogy nézze által mer olvasni nem leheccséges, érted vazki...analfabéta vagy vezzeg...III/III csász...mentek utánad a disszidálásba, mi?...ha nem gyössz haza apádat lesittelik, mi?...lopás semmi, érted, csak betörés...kúva nagy csász...mártír szent antal, húú...vered a pápát bazzeg...

Írjá!...bírom a csámcsogásod...nagyon bílak...kiaza pondro vagy ki? kúva nagy vagy...jó veled izélni...na...érted mán...

BMI (#32)   2011-01-15 14:22:36
Kedves Mák Antal!
Azért nem írok semmiféle kifogást Budaházy személyével kapcsolatban, mert azzal csak ötletet adhatnék azoknak a piáros "szakembereknek", akik formálják Budaházy "lázadó" image-ét. Budaházy az EMBER ellen semmi kifogásom nincsen. Sőt! Kifejezetten rokonszenves, mert végre egy szép termetű, jóképű magyar férfi, akinek van vér a pucájában és van benne spirit ahhoz, hogy lázadjon. Mint családapa is feltétlen példaértékű!!! Azt, hogy a családja, a felesége és gyermekei nélkül kellett karácsonyolnia, teljességgel megértem hogy milyen rohadék egy érzés lehet neki is és szeretteinek is.
Igen, ki kellene szabadítania őt abból a rohadék börtönből, de könyörgöm kikre gondolsz, hogy ezt megtegyék? Például én szerezzek ehhez embereket és én menjek tüntetni azokhoz, akik még mindig fogva tartják? Én és a hozzám hasonlóak, akik egész életükben rabként kellett hogy nyomorgjanak ebben az országban, ahol még mindig sokadrangú állampolgárként, egyfajta háziőrizetben kell tengődnöm? Én, akinek soha nem lehetett szava még abban a házban sem, amit otthonomnak hittem? Na, elég legyen itt a sok egymást minősítésekből, mert ez nem vita, hanem veszekedés! Veszekedni meg nem szeretnék, mert az nem visz előrébb! Az csak kisiklatja a vitát személyeskedésbe torrkollva. Ne egymás személyét minősítgessük, hanem figyeljünk oda egy kissé jobban arra, amit úgymond "letettünk eddig a nemzet asztalára"!!!
Sajnos, nekem nem lehetett soha még a feladatok közelébe sem jutnom, mert engem onnan azon nyomban kipenderítettek azok, kiknek jó volt a komcsi vezérek számára a káderlapjuk. Ebben az országban teljességgel mindegy, hogy milyen politikai néven szereplő párttal rokonszenvezik valaki, mert az összes párt jelöltje minda abban a rohadék komcsi világban "tanulva" szerezte meg a diplomát, amit úgy használhatnak a mai napig, mint az autóvezetéshjez a jogosítványt. Akinek nincs diplomája az dögöljön meg, mint hajléktalan, vagy álljon be csicskának valamelyik önjelölt pártvezírhez... Máskülönben annyit nem számít az éjjel-nappal való munkálkodása, szorgalmas munmkája, példás családi élete, mint a trágya az istállóban!!!
2006 után is csak azok tüntetgethettek és állhattak valamilyen nemzetinek mondott szervezkedés élére, akiknek a komcsi világban is meg volt engedve, hogy továbbtanuljanak, és törtetve előbbre jussanak. Azoknak a sokadrangú állapolgároknak, akiknek az őseit valami miatt kikáltották a proletaritátus ellenségivé, annak a lábtörlő alatt volt és VAN A HELYE A MAI NAPIG. Azért is nincs senki ebben az országban, aki ki tudná szabadítani Budaházyt, vagy azt a sok - hazájáért és uódaiért is felelősséggel élő - sokadrangú állapolgárt az ellehetetlenült körülményeik fogságából !!!!
Azért fogadom gyanakvással Budaházy és az összes nemzetinek felmutatott "lázadó" ténykedését, mert őket is ezek a rohadék komcsi-utódok "szakemberei" tervezték meg és... találták ki az arculatukat... 2006 után a Kossuth téri tüntetés is azért torkollott kudarcba, mert az is "ki volt találva", hogy olyan vége legyen, amilyen... Az volt a funkciója, hogy sok ember végre kiengedhesse a "fáradtgőzt" és elmondhassa több évtized után, ami a lelkét nyomta. Úgy működött, mint a Hyde park Amerikában. Amikor már terhére kezdett lenni a hatalomnak, akkor kiürítették, de közben a hiszékeny nép által összeadott többmillió forint adományt valaki elsikkasztotta a "forradalmárok" közül... Én nyeltem a rohadék könnygázt 2006 ősze után éveken keresztül és még most is beteg vagyok tőle!!! Majd kiköpöm a tüdőmet minden éjjel!!! Engem ki fog kiszabadítani??? Ha még a díjnyertes írásaimat is lenyúlják évtizedek óta és agyonhallgatják? Megölték magzataimat és még az unokáim is életveszélyben jöttek a világra, mert az én gyerekem gyereke, akit ... még mindig el akarnak tiporni, minden létező eszközzel hallgattatni....
Bóna Mária Ilona
fuckpunkrock1 (#33)   2011-01-15 17:51:05
Kedvencem:

http://il.youtube.com/watch?v=BKyHc1RI1PQ&feature=related

fuckpunkrock1 (#34)   2011-01-15 18:01:43
na meg ez is vazzeg:

http://www.youtube.com/watch?v=AGBtxlc688w&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EIaOrkyu7Dk
fuckpunkrock1 (#35)   2011-01-15 18:48:15
Ila vazzeg...aza fasz budaváry vagy ki egy elcseszett fasz...érted...nemzet vazzeg...lenyomta a zerzsébethidat érted, oszt bezsuppolták a genyáját...nem csinált a csász semmit...a magyarságért rinyált itten...oszt kapott a pofijára bikacsököt...mer aszitte a srác, hogy ez itten egy szabad éted, oszt nemaz he...liberális genya vazzeg...én lövöldöznék, de szarháziság van...van itt egyáltalán olyan, aki férfi?...mer én alennék zazzeg...érted...fasz...beverem a cigány pofáját, de egyedül?...szétszaggatnak oszt szarhatom...de akkor is beverem...kitartás van...Ila érted...)
fuckpunkrock1 (#36)   2011-01-15 19:07:01
komcsi zene, vazzeg:

http://www.youtube.com/watch?v=a516D7DjQk4

szuper
fuckpunkrock1 (#37)   2011-01-15 20:28:14
Elfelejtettem:

http://www.youtube.com/watch?v=UjjhaEqVrkI
fuckpunkrock1 (#38)   2011-01-16 09:18:03
Leamputálták Gábor Zsazsa jobb lábát...na kérem, hogy irodalmian fogalmazzak: ez egy jó hír volt...a nyakát is le kellene amputálni a híres forradalmárnak, amíg nem késő.
A férjével, aki valamiféle monacói herceg, zsinórban fogadnak örökbe milliomosokat Halivúdban...ebből élnek...gyönyörűek...egy normális filmje nem volt soha a szépségnek, de simlizni azt tud, mintha ezt tanulta volna akkoron az 56-os bp-i utcán...mikor mondjuk Mansfeld Petit éppen jól lerendezték a karhatalmisták. Mellesleg személyesen ismerem a nővérét...mai napig sír.

Puszika minden pici fiúkának és kicsi lánynak...pussz!!!
fuckpunkrock1 (#39)   2011-01-16 12:55:00
jó nagy iromány e fent he...((?../.pókk csaba bírom a gyereket jelent be mindent ami csak gyön...ösmeri a zipsét oszt nyomja a dumájját a zosztájjra...jó fej mi?..=gyes egy ember hát..!...ijjen lennék én is, oszt kapnám a pénzt...jelenteni kellett vón...mákosok he értitetk mán...nyomatni a dumát budakeszin érted oszt hagy mennyék a zélet...andróvaska egy barom zazzeg...agya nincsen annyi van nekijje mint a beteg lúnak...hüjét csináltak belülle de a mákos gubó a nagyon hasítt he...tuggya naggyon!...mákos családd sztárr!...marhájul nagyokk!!..)...birommán gubó vazzeg nagyot rinyássz!...ila te hun vótá?..tejis agydagatos vótá e?...jáccottál dobon?/doboss vótá mán?...püfölöd étted nyomacc nyannya...ne add fel íty vagy naggyon sukár he! izzattan!

Ovvasom a zanyagot...hunnan van e?...unamas de ovvasomm dici gábor is itten van valahun, a bloggon?...oszt kija?...birom a gyereket vágja a izét bedógozást mán...mákos antallos a hős...ű ja harcoss...tuggya...osz kőtő vagy mi...mi vagy he? Kőcc?

Kűggyek még zenét?...vannak nagy anyagok mán: internicálé meg szojjet himnuszoság...birom mán...nagyon szólik, jaj!...agydagadás komonista vót, vagy román, vagy zsidó, vagy mi he?
BMI (#40)   2011-01-16 23:48:35
Van egy jó hírem Mák Antal! Most jövök a Facebook-os oldalamról, ahol ezt találtam a Budaházynál bejegyzésként:
Zita Anita ezt írta:
Büszke vagyok arra,hogy Magyarnak születtem ! És arra ,hogy
veletek menetelek,lassan de utunk kitaposván -előre és nem háta,okosan és óvatosan de bátran soha nem hátráltan. Űrt érzek,mert szükség lenne rád-e Népnek,ezt tudják és nem vagy szabad pedig egy az akarat!
Mindent megteszek,hogy tisztán,őszintén a szemedbe nézhessek ha a Nagy Isten is akarja. Zita
Ebből kiderült, hogy én is ismerősként jelöltem Budaházyt és így mindig értesülök mindarról, ami vele történik és továbbítom is az én ismerőseimnek. 1x szóltam hozzá, de nem kellett volna, mert a blogját szerkesztő hölgy leszólt az idegenszavak használata miatt.
Merthogy "Gyuri akkora hazafi, hogy nem szereti ezeket a szép magyar beszédbe beleszőve." Hát, elszégyelltem magamat és pirokodva bocsánatot kértem. Gondoltam, hogy meghívlak benneteket a Facebookra, hiszen tudom az email címeteket...
De előtte mindenkinek küldök egy üzenetet, melyben megkérdezem, hogy hozzájárul-e?
Gondom csak fucki-punkival van, mert mi lesz, ha ott is előveszi ezt a szövegét, amit itt nyomat nekünk? Hát, én nem is tudom? Pedig van ebben a stílusban is valami érdekes és különleges. Bizony, fontos lehet számára mindaz, amiről itt ír, ha fel tudja ezt a stílust vállalni! Persze, jól elszórakozik közben magában... Azt hiszem, hogy ez a téma kifújt és ajánlanám nézzétek meg Dézsy filmjét az ügynökökről. Jan 9-én bemásoltam a hírt a blogomba. Kattintsatok oda és keressétek a Nézzétek meg... című bejegyzést.
Mostmár sajnálom, hogy vége...
Üdv. fura-Ila
mak Antal (#41)   2011-01-18 23:44:37
Itt vagyunk most. Mit lehetne tenni????
Azonnali szolidaritasi muveletet kell szervezni Budahazy Gyorgy Szabadulasaert...
Meg a csapbol is az o neve kell hogy folyon,Minden Magyar honfitarsunkat ezennel felszolitom az internetten mindenki aki Magyar
Az posztingoljon Budahazy Gyorgy Szabadsagaert teljes erovel!!!
A szabadsagert kuzdeni kell!!!!
Budahazy Gyorgy a Magyar szabadsag harcosa,AZONNALI SZABADON BOCSATASAT KOVETELJUK!!!!
mak Antal (#42)   2011-01-18 23:45:18
Itt vagyunk most. Mit lehetne tenni????
Azonnali szolidaritasi muveletet kell szervezni Budahazy Gyorgy Szabadulasaert...
Meg a csapbol is az o neve kell hogy folyon,Minden Magyar honfitarsunkat ezennel felszolitom az internetten mindenki aki Magyar
Az posztingoljon Budahazy Gyorgy Szabadsagaert teljes erovel!!!
A szabadsagert kuzdeni kell!!!!
Budahazy Gyorgy a Magyar szabadsag harcosa,AZONNALI SZABADON BOCSATASAT KOVETELJUK!!!!
Mak Antal (#43)   2011-03-05 04:00:00
Nagyon szar lehet neked tehetetlenke..
punk iro ha,ha,ha,keservesen vicces,egy olcso arulo,csalo semmi egyebb..
Bóna Mária Ilona (#44)   2011-03-05 20:04:21
Tóni, mi szükség van erre? Azzal nem leszel különb, ha a másikat leárulózod! Ezzel csak okot adsz mindenki másnak arra, hogy röhögjön a markába azon, hogy tehetetlen dühében a magyarok egymást marják.. Mi a fene bajod van neked? Nem a punk író tehet mindarról a rosszról, ami veled történt!
Szidj engem magánban! Zúdítsd rám minden keserűségedet, de ne itt a nyilvános helyen. Ezeket a rohadék spiclikat és főleg a MEGBÍZÓIKAT kéne szidnod, mert minden rosszért ők a felelősök!!! De nem ám azok, akik llistáját mostanában megjelentették a neten!!! Ó, nem ám! Tudod kik a legszemetebb, legaljasabb titkosügynök megbízók a mai napig? Kapolyi László, mint ipari miniszter, aki az ágazati szakszervezetekben helyezte el az ügynökeit, akik oly sok infóval látták el, hogy ő lett a leggazdagabb bolsi-komcsi-újburzsuj privatizátor 1990 után! Ezeket a magánspicliket aztán elhelyezte a BM-nél meg mindenféle jó kis helyeken polgári foglalkozású munkakörben...
Ezek aztán beépültek a rendszerváltoztató pártokba és minden létező - a rendelkezésüklre álló eszközzel - nyírják a nemzet színe-javát... Őket állítják aztán az un. nemzeti szerveződések élére. Tőlük aztán ezek a szerveződések egy-kettőre befuccsolnak, mert a hozzád hasonló stílusban elkezdik marni az adott szervezet legelhivatottabbjait!!!! Úgyhogy, jobb lenne, ha leállnál ezzel a stílussal. Ha nem tudsz használni, akor legalább ne árts!
Mert, aki egy másik magyarnak árt, az nekem is fáj!
Az is fájt, amikor a punkíró lemákgubózott... Vegyétek fontolóra amit itt leírtam!
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép álmokat!  Nevem  Julian Brass gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Albert Einstein gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Sose bánj semmit  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes délutánt kívánok  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Szép estét  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Kaffka_Margit  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Nem méltó hozzád  képre írva  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Nevem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Tavaszi kép  Szép napot kívánok  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete István - Akác  Szép estét  Egy maradéktalanul uralt világ  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png cica  A boldog családok mind hasonló...  Png lepke  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Bertolt Brecht -től idézet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kaffka_Margit  Nevem  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat 
Bejegyzés Címkék
szegedi ifjúsági, levélben Andró, elmúlt évben, közönséget próbálta, rendőrök ellen, kihívott járőr, botrányos magatartása, rendezvényeiket botrányok, városmajori rendezvényen, hálózat továbbra, városmajori művelődési, együttes három, együttes vezetője, értéktöbblet elméletet, végső botrány, punk-együttes vezetőjével, elmúlt oktatási, információ számunkra, zenekar fellépését, információ szerint, kapcsolatot Andróval, személyével szemben, jelenlegi társ, magántulajdon hibás, ingoványon álló, ifjúság körében, szovjet hadsereg, csepeli munkások, fiatalságot akarják, jelenlegi vezetés, ugyanolyan jelkép, vörös csillag, gyárban dolgozni, barátja Miskolcon, koporsóig címmel, folyó oktatási, jelentése alátámasztja, fiatalok megnyerési, társadalommal való, művelődési házak, ellenőrzést jobban, jelentés másolatát, hétfői társ, információ intézkedést, zenekarban benne, zenekart &#8222, nyíregyházi fiatalok, sörözőbe járnak, együttes tagja, velük kapcsolatot, hazautazó fiataloktól, szórakozóhely nevét, társaság milyen, dokumentum végén, következő megjegyzést, hálózatot utaztatni, találkozóra pontosan, alábbiakat jelentette, budai Ifjúsági, ünnepek után, eredmény alapján, további intézkedést, információról kivonatot, budai ifiparkban, közeljövőben Miskolcon, hálózat barátjával, beütemezésnek megfelelően, találkozót megtartottam, hete találkozott, adott időpontban, rendőri szervek, együttes tagjai, együttes ellenőrzésére, budapesti punk, munkahelyhez pesti, célszemély ellenőrzésére, hálózat feladatot, hálózat útján, nyíregyházi szabad, odajáró személyek, címét ismerősöm, disszidálási körülményeit, legjobb barátai, másik ismerősöm, mostani munkahelyét, jelentés adatai, információról tájékoztatjuk, útlevélkérelmét elutasította, elutasítást követően, hálózatnak ellenőrzésére, információról írásban, külföldi címét, keletkezett adatokról, tanyabérlésről lemondott, hálózat jelentése, főiskolán több, utóbbi időben, főiskolán Andró-Vaskó, hálózat rendkívüli, fiatalok magatartását, jelentés Andró-Vaskó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 6435
  • e Hónap: 15039
  • e Év: 50980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.